Zelené potraviny se v posledních letech těší velké oblibě a nenajdete téměř nikoho, kdo by o jejich blahodárných účincích ještě neslyšel. Ne jen tak pro nic za nic si vysloužily přezdívku „superfoods“. Dnes se ale na tyto zázračné potraviny podíváme více zblízka Proč se jím tak vlastně říká, jsou opravdu tak prospěšné a které to vůbec jsou? Pojďme si společně představit hned několik důvodů, které vás k jejich pravidelné konzumaci přesvědčí.
Zelené potraviny se skládají vlastně z takového seskupení tří základních zelených plodin: spiruliny, chlorelly a zeleného ječmene. Obsahují ideální složení zdraví prospěšných látek, které pomáhají do jisté míry ovlivnit náš zdravotní stav. Zelené potraviny pomáhají účinně předcházet kardiovaskulárním onemocněním, mají antioxidační účinky, zvyšují tak obranyschopnost a pomáhají při trávení.
Zelené potraviny jsou známé pro svůj vysoký obsah nejrůznějších vitamínů, minerálů, stopových prvků a aminokyselin. Například takový mladý ječmen obsahuje vysoký podíl enzymů, bílkovin, chlorofylu nebo kyseliny listové. Jsou to právě enzymy obsažené v mladém ječmenu, které dokáží účinně bojovat s překyseleným organismem. Taková spirulina zase disponuje velkou nutriční hodnotou, díky které pomáhá při hubnutí, zvýšeném stresu či při nemocích cév. A nakonec chlorella, která se velmi často konzumuje ve formě jemně namletého prášku. Chlorella prášek pomáhá detoxikovat organismus, zlepšuje krvetvorbu, trávení a podporuje obranyschopnost organismu.
Je to právě chlorella, která pomáhá při čištění organismu a velmi účinně bojuje proti volným radikálům. Jedná se o řasu, která má schopnost na sebe navázat jedovaté toxiny, které pak odvede z těla ven.
© Matask.cz - Všechna práva vyhrazena.